Testimii i pare i librit "Tre parimet" i Muhamed Abdul-Uehab (teza 2)
  إظهار بيانات الطالب   إظهار التعليمات   تغيير اتجاه الصفحة

رقم السؤال: 1           درجة السؤال: 2
 e sakte
 e gabuar
رقم السؤال: 2           درجة السؤال: 3
 Kuptimin e vecante te Islamit,
 Kuptimin e pergjithshem te Islamit
 Te gjitha se bashku
رقم السؤال: 3           درجة السؤال: 3
 ‎1. Adhurimi i zemrës është lloji më i lehtë i adhurimit. ‎ ‎
 2. Adhurimi i zemrës është lloji më i nderuar i adhurimit
 ‎ 3. Adhurimi i zemrërs është lloji më i zakonshëm i adhurimit.‎
رقم السؤال: 4           درجة السؤال: 3
 True (e saktë)
 False (gabuar)
رقم السؤال: 5           درجة السؤال: 2
 e sakte
 e gabuar
رقم السؤال: 6           درجة السؤال: 2
 Keto jane dhe tre pyetjet qe ti behen çdo njeriu ne varr
 Arritja e embelsise se besimit.
 Te gjitha se bashku
رقم السؤال: 7           درجة السؤال: 3
 Natyrshmeria e njeriut (fitra), intelekti dhe shpallja
 Natyrshmeria e njeriut (fitra), intelekti dhe shpallja dhe perceptimi.
 Asgje nga ajo qe permendet
رقم السؤال: 8           درجة السؤال: 2
 Teuhidi el-esmau ves sifat
 Teuhidi el-uluhije
 Teuhidi er-rrububije
رقم السؤال: 9           درجة السؤال: 2
 Allahu na ka krijuar, furnizuar, nuk kenaqet qe njerezit te adhurojne bashke me Te dikë tjeter dhe kush i bindet Allahut dhe te derguarit futet ne xhenet
 Allahu na ka krijuar, furnizuar, nuk kenaqet qe njerezit te adhurojne bashke me Të dike tjeter dhe dhe besimtari nuk lejohet qe te ketemiqesi me ata qe e kundershtojne Allahun
 Asgje nha ajo qe permendet
رقم السؤال: 10           درجة السؤال: 3
 Besimin e larte qe ka besimtari
 Per parimin: dashuria dhe urrejtja per Allahun, fene e Tij
 Te gjitha se bashku
رقم السؤال: 11           درجة السؤال: 2
 Nenshtrim ndaj Allahut me teuhid
 Nenshtrim ndaj Allahut me teuhid, dorezimi ndaj Tij me binndje dhe largimi nga shirku
 te gjitha se bashku
رقم السؤال: 12           درجة السؤال: 3
 kater ceshtjet qe permend autori ne fillim te librit
 Eshte argument per tre parimet dhe rendesine e studimit te tyre
 Te gjitha se bashku
رقم السؤال: 13           درجة السؤال: 2
 e sakte
 e gabuar
رقم السؤال: 14           درجة السؤال: 2
 e sakte
 e gabuar
رقم السؤال: 15           درجة السؤال: 3
 Dije
 Dyshim
 Padituri
رقم السؤال: 16           درجة السؤال: 3
  Besimi ne ekzistencen e Allahut dhe zoterimin e Tij,
 Besimi ne ekzistencen, Emrat dhe Cilesite e Allahut, ne zoterimin e Tij, vetem Ai ka te drejte te adhurohet .
 Asgje nga kjo qe përmendet
رقم السؤال: 17           درجة السؤال: 3
 Nenshtrimin, besimi i vertete ne zemer dhe veprimi me gjymtyre
 Bindja ndaj Allahut, besimi i vertete ne zemer dhe veprimi me gjymtyre dhe persosja e adhurimit
 Asgje nga kjo qe permendet
رقم السؤال: 18           درجة السؤال: 2
 E mbeshtetjes
 E frikes
 Asgjë nga këto
رقم السؤال: 19           درجة السؤال: 3
 eshte argument per namazin dhe zekatin
 eshte argument per namazin dhe zekatin dhe shpjegimin e teuhidit
 Asnjera prej tyre
رقم السؤال: 20           درجة السؤال: 2
 te besh dicka mjaf mire ose ne menyre perfekte
 te adhurosh Allahun sikur ta shohesh Ate, megjithese ti nuk e sheh Ai te sheh ty
 te gjitha se bashku


   ارقام الاسئلة التي لم تجب عليها:


هل انت متأكد انك تريد انهاء الاختبار وإرسال اجاباتك؟

  


جميع الحقوق محفوظة © arab-exams.com
  2014-2023